Diensten

Syndicus

Reeds vele jaren kan u dienst doen op IMMO L'ATELIER als professioneel syndicus. 

Met de nieuwe wet op de Mede-eigendom is het beheer van een appartementsgebouw dermate complex geworden dat een goede, professionele syndicus een absolute noodzaak is!

Bij IMMO L'ATELIER leiden wij het administratief, financieel, techinsch en juridisch beheer van uw gebouw in goede banen.

Onze visie voor een goed administratief en financieel beheer bestaat er in om zo veel mogelijk kostenbesparend te werken, zonder aan kwaliteit te boeten. Wij volgen alle kosten nauwgezet op en maken jaarlijks gedetailleerde budgetten op om onaangename verrassingen te vermijden. Uiteraard gebeurt dit alles in nauwe samenwerking met de Raad van Mede-eigendom. Omdat wij een ruime vergaderzaal in ons kantoor hebben, kunnen wij gemakkelijk de Raad bijeenroepen en zo doelgericht werken. 

Ook een goede bouwtechnische kennis is als syndicus noodzakelijk om de werken in residenties goed op te volgen. Als bouwheer van nieuwe residenties alsook totaal renovaties van bestaande, hebben wij know-how in huis om de werken in goede banen te leiden. 

Energieprestatiecertificaat

Sinds 2008 bent u verplicht een energieprestatiecertificaat te laten opmaken voor de verkoop of de verhuur van uw onroerend goed. U dient de energiescore van uw pand eveneens te vermelden op alle vorm van publiciteit. Dit document informeert uw potentiële kopers en huurders over de energiezuinigheid van uw goed, daarnaast vermeldt het ook de maatregelen die men kan nemen om de energiekwaliteit van uw pand te verhogen.

Onze erkende energiedeskundige (type A) kan voor u een EPC opmaken ! 

LET OP! Indien er geadverteerd wordt zonder de vermelding van een EPC-score, kan dit een boete met zich meebrengen tot € 5000!

Bouwcoördinatie

Een grondige renovatie van uw appartement of studio is een hele onderneming waar veel tijd en geld in kruipt. Voor mensen die weinig tijd hebben alsook mensen die voelen dat ze onvoldoende kennis hebben om dergelijk project grondig op te volgen, bieden wij u een oplossing aan!

Door onze expertise in het realiseren van appartementsgebouwen hebben wij de nodige ervaring in huis om voor u de verbouwing van A tot Z te coördineren. Wij zorgen voor een correcte prijsbepaling bij het begin van de werken om onaangename verrassingen te vermijden; brengen u in contact kwaliteitsvolle firma's uit de streek; volgen de werken in alle fasen zeer grondig op en lossen we eventuele problemen die zich stellen tijdens de verbouwing snel en efficiënt op. 

Zo kan u op uw twee oren slapen dat de werken in goede banen geleid zullen worden en dat uw droomwoonst werkelijkheid wordt!